Avfuktning eller mögelsanering?

26 oktober, 2020

Nu är vi inne i slutet av oktober månad vilket innebär att dagarna blir kyligare, fuktigheten blir högre och vädret blir ostadigare. Under hösten utsätts fastigheter generellt för hårdare och fuktigare väderförhållanden. Inför höstens fuktigare väder kan det nu vara bra att boka in sin hjälp med mögelutredning för att säkerställa att fuktnivåerna hålls på en stadig nivå.

Utredning av mögel

Misstänker du att ditt hem har för höga fuktnivåer eller att huset har eventuella mögelproblem så är första steget att utföra en utredning. Vid en mögelutredning går vi igenom huset och utför både en okulär besiktning och en besiktning av lukten i fastigheten för att hitta tecken på mögel. För att ta reda på om fuktnivåerna är för höga kan en fuktmätning utföras.

Efter genomförd mögelutredning och fuktmätning kan arbetet fortlöpa med provtagningar på material som tros vara skadade av mögel. Därefter utförs eventuella åtgärder. Vad som behövs göras beror på omfattningen av problemen samt vilken typ av problem som det gäller.

Mögelsanering eller avfuktning?

Visar mätningen att huset har för höga fuktnivåer och att det finns risk för mögel kan en avfuktning vara en lösning. Det kan även vara bra att se till att ventilationen fungerar som den ska så att den verkligen tar upp fukten. Om man däremot redan fått problem med mögel är lösningen istället en mögelsanering. Vi på Mögelsanering Uppsala har lång erfarenhet av både mögelsanering och installation av avfuktare.

Uppkomsten till mögelproblem

Om det vid mögelutredningen visar sig finnas mögel i fastigheten är det viktigt att fastställa källan till mögelproblemet. Om man inte vet hur möglet har uppstått finns det nämligen en risk att problemen kommer tillbaka.


Misstänker du att ditt hem har för höga fuktnivåer eller har till och med problem med mögel? Kontakta oss redan idag så berättar vi mer om hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med din mögelutredning.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu