Boka in sommarens mögelutredning!

12 juni, 2020

Nu är vi redan inne i juni månad vilket innebär att sommaren är kommen. Detta innebär att allt fler bosätter sig i sina sommarstugor under en längre tid. Sommarstugor, och andra äldre hus, är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögeluppkomst än andra. Detta beror på flera olika faktorer. 

Att vistas i mögel – risk för hälsoproblem

De hus som oftast drabbas av mögel och fuktproblem är hus som är byggda under 60- till 90-talet. Även äldre hus som renoverats på fel sätt ligger också i riskzonen. Misstänker du att ditt hus är drabbat av mögel kan det vara god tid att utföra en mögelutredning. Att vistas under lång i en byggnad där det mögel, kan ge hälsoproblem som huvudvärk, irritationer på huden och problem med slemhinnorna. Därför är det viktigt att man utför en mögelutredning vid minsta misstanke och mögel. 

Anledningar till mögel i äldre byggnader

En utav de största faktorerna till att sommarstugor, och äldre hus, drabbas av fukt och mögel är framförallt om huset är byggd på en så kallad torpargrund. Denna typ av grund medför större risk att fukt samlas vilket ökar förutsättningarna för att mögel uppkommer och sprider sig.

En annan anledning till varför det lätt kan uppstå mögel i sommarstugor handlar om att stugorna ofta står kalla och orörda på vintertid. I samband med detta kan fuktigheten i stugan bli ovanligt hög vilket leder till negativa effekter på bland annat väggar och golv.

Till sist kan mögeluppkomst påverkas av om till exempel huset inte håller riktigt tätt. Det kan vara att vinden är i dåligt skick vilket leder till att vatten kan strömma in. Detta kan då leda till fuktproblem och att mögel får fäste.

Vi utför mögelutredningar i Uppsala

Mögelsanering Uppsala hjälper till med utredning och mögelteknisk utredning i Uppsala. Kontakta oss om du behöver hjälp med mögelproblem i sommar!

Boka utredning av mögel i Uppsala
Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu