Har du misstankar om mögel?

25 november, 2020

Vi befinner oss nu i slutet av november månad och vintern ligger precis runt hörnet. Faktum är att såhär års är fuktigheten som högst – något som kan leda till problem med fukt i hemmet. Om man har otur så kan ett fuktigt finns det en risk att man samtidigt får angrepp av mögel. Det kan exempelvis vara i ett utrymme som vinden, i anslutning till en krypgrund eller i en källare. Oavsett vilket utrymme som det gäller så är det viktigt att göra något åt ett mögelangrepp genom att ta hjälp med mögelsanering i Uppsala.

Att vistas i mögel ger risk för hälsoproblem

Vistas man under en längre period i en byggnad där det finns mögel kan det leda till en rad hälsoproblem. Några symtom man kan få av att vistas i mögel är bland annat huvudvärk, irritationer på huden och problem med slemhinnorna. Mögel kan även ge upphov till vissa typer av allergier. Därför är det viktigt att man utför en mögelutredning vid minsta misstanke och mögel.

Undvik fortsatta mögelproblem

Själva mögelangreppet kan avslöja en del om vad som är orsaken till mögelangreppet, både placeringen och vilken sorts mögel som angripit huset kan vara viktiga ledtrådar. Vid en mögelsanering finns det ett antal olika metoder som man kan använda sig av, till exempel isblästring och torrsugning. Genom att åtgärda de bakomliggande orsakerna till mögelangreppet hindrar vi problemet från att återkomma. En vanlig orsak till mögelproblem är att man har för mycket fukt i hemmet och då gäller det att minska fuktnivåerna. Det finns flera sätt men till exempel kan man behöva se över ventilationen eller eventuellt sätta in en avfuktare.

Mögelsanering i Uppsala

Det kan vara svårt att veta var man ska börja när man har upptäckt mögel i sitt hem. Vi på Mögelsanering Uppsala gör det lite enklare för dig – bara ett telefonsamtal bort hjälper vi dig på vägen. Vi utför professionell utredning där vi kikar på både orsaken till problemet och vilken metod som lämpar sig bäst för dig. Varmt välkommen att höra av dig idag.

Mögelsanering i Uppsala
Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu