Kontrollera mögel med besiktning

9 mars, 2021

Vi befinner oss i mars månad och vi har precis passerat ett halvår av fuktiga månader. För att undvika att man får problem med mögel är det viktigt att man kontrollerar fuktnivåerna i sitt hem. Anledningarna till att man får problem med mögel i hemmet är många och för att undvika hälsorisker är det viktigt att man kontrollerar sina fuktnivåer.

Mögelsanering Uppsala

Mögelbesiktning i Uppsala

Det som ofta leder till att man får problem med mögel i sitt hem i Uppsala, och som är en vanlig bakomliggande orsak, är att fukt bildas och bli kvar i huset. Exempelvis kan vatten från nederbörd eller fukt från marken i en källare ta sig in i hemmet och ge förutsättningar för mögel att bildas och få fäste. Det kan också vara så att ventilationen och luftflödet i huset inte är tillräckligt bra så att fukten står still.

Som husägare kan man upptäcka mögel på flera olika sätt. Det kan vara att man upplever att det luktar konstigt i hemmet eller att det finns synliga tecken på mögel på väggar eller tak. I sådana fall är det viktigt att undersöka om det faktiskt finns mögel i hemmet genom att utföra en mögelbesiktning. Vid en mögelbesiktning går en besiktningsman igenom huset och de utrymmen som tros vara angripna av mögel. Besiktningsmannen gör en bedömning på luften och kontrollerar så att ventilationen fungerar som den ska.

När fukten leder till mögel

Om de rätta förutsättningarna för mögel finns kan man tiden behöva sanera mögel i sitt hem i Uppsala. Vi på Mögelsanering Uppsala har lång och gedigen erfarenhet av mögelsanering och hjälper dig att få bukt på problemet för gott. Vi är måna om att ta reda på orsaken till möglet för att undvika att problemen kommer tillbaka. Tveka inte att höra av dig om du misstänker att ditt hus blivit angripet av mögel.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu