Mögel i sommarstugan?

9 juli, 2020

Vi är redan inne i mitten av juli månad vilket innebär att många svenskar går på semester och bosätter sig i sina sommarstugor. Att sommarstugor är en typ av fastighet som är mer benägen att få mögel än andra finns det flera förklaringar till.

Fukt som leder till mögel

En av de största anledningarna till varför sommarstugor är en typ av fastighet som har större risk att få problem med mögel är att sommarstugor oftast är en äldre byggnad som är byggt på en så kallad torpargrund. Denna typ av grund riskerar att dra åt sig fukt, vilket ökar förutsättningarna för mögel att uppstå och spridas. En annan anledning till varför sommarstugor ofta får problem med mögel är att dessa fastigheter oftast står orörda och kalla under hela vinterhalvåret. I samband med detta kan fuktigheten inuti stugan bli förhöjd vilket får negativa effekter på sådant som golv och väggar.

En annan anledning kan vara att stugan inte håller riktigt tätt, till exempel att vinden inte är i det bästa skicket eller att regnvatten tränger sig in i taket. Detta bidra till att fukten leder till uppkomst av mögel.

Viktigt att utreda problem med mögel i sommarstugan

Misstänker du att din stuga har mögelproblem? Då kan det vara en god idé att utföra en mögelutredning. Att vistas i ett hem med mögel under längre tid kan nämligen innebära risker för hälsan och kan även ge upphov till luftvägsinfektioner, huvudvärk, trötthet och nästäppa. Symptom som dessa kan vara ett tecken på att det finns mögel i bostaden. Mögel i hemmet kan även bidra till dålig lukt som sätter sig i textilier och möbler.

Kontakta oss för mögelutredning och sanering i Uppsala

Uppkomst av mögel bör alltid kontrolleras eftersom att det innebär en risk för människors hälsa. Vi på Mögelsanering Uppsala har professionell erfarenhet och kunskap inom mögelutredning och hjälper dig på bästa sätt. Kontakta oss idag!

Fukt och mögel i sommarstugan
Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu