Boka mögelsanering för sommaren 2022

4 juli, 2022

Varför mögel uppkommer finns det många orsaker till. En vattenskada, instängd fukt, dålig ventilation m.m. Vi är specialister på att sanera mögel och kan komma till er på kort varsel för att fixa problem som kan ha uppstått, och för att återställa hemmet till fint skick. Kontakta oss gärna för en offert eller ställ frågor och berätta om ditt mögelproblem eller boka mögelsanering för sommaren 2022.

Hur upptäcks mögel i ett hus?

Mögel kan upptäckas på lukten. En unken lukt som inte hör hemma där kan absolut vara ett tecken på mögelproblem. Färg som krackelerar från väggytor eller tapet som lossnar kan också vara ett tecken på fukt- och mögelproblem. En mögelutredning kan ge svar, och det är bättre att ta det säkra före det osäkra.

Vattenskada i väggen från läckande rör

Mögelsanering 2022 – hur funkar det?

Om det bara uppstått lite mögel kan man åtgärda detta själv. Men det kan vara svårt ibland att veta om man fått bort allt mögel, eller om det fortfarande gömmer sig mögelsporer bakom ytskikt eller golv. Men synliga mindre mögelangrepp kan åtgärdas med blekmedel eller rengöringsmedel och ett rejält skurande.

Om mögel spridit sig i större omfattning kan det bli nödvändigt att byta delar av vägg eller golv, med nya paneler eller golv. Att se till att allt är torrt är dock viktigt.

En avfuktningsmaskin kan ställas i rummet som effektivt torkar ut eventuell fukt som kan finnas kvar, och efter det kan återställningsarbetet fortsätta.

För att få bort mögel från ytskikt används olika metoder, beroende på vad som passar. Isblästring är en miljövänlig och skonsam metod, följt av torrsugning för att bli av med det angripna materialet.

Synligt mögel kan tas bort med olika metoder om rengöringsmedel inte räcker. Det kan t.ex. gälla stenytor, träreglar m.m. Isblästring är en sådan metod som fungerar på ett miljövänligt och skonsamt sätt.

Vad kan man göra om man fått en fuktskada?

Det första man måste göra är att hitta källan till fuktskadan och se till att det inte kommer ny fukt. Sedan ska blöta ytor torkas, även ytor som inte direkt är synliga men dit fukt kan ha runnit. Sedan när allt är torrt kan nya ytskikt appliceras. En populär metod som framtidssäkrar mot fuktproblem är så kallade mekaniskt ventilerade golv. De skapar en naturlig luftcirkulation och luftspalt som torkar ut eventuell fukt och ger ett bättre inomhusklimat.

Jämför saneringsfirmor för mögelsanering 2022

Mögelsaneringsfirmor i Uppsala, Stockholm, Västerås m.m.

Se till att välja en saneringsfirma med gott rykte och de rätta försäkringarna och ackrediteringarna. T.ex. ISO 9001, ISO 14001, Behörig Våtrum och GVK.

Följande saneringsfirmor är verksamma i områdena kring Stockholm, Västerås, Uppsala

UAMS AB

Industrisanering i Sverige AB

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu