Undvik fukt i hemmet i höst!

24 september, 2020

Nu är vi inne i september månad vilket innebär att hösten ligger precis runt hörnet med allt vad det innebär med kyla, regn och rusk. Då kan det vara god tid att kontrollera fuktnivåerna i ditt hem för att förebygga mögelproblem under höst- och vinterhalvåret. 

Fukt kan leda till mögelproblem

När hösten kommer så blir vädret ofta sämre och regn och stormar är inte ovanligt. Det finns därför anledning att hålla koll så att fuktnivåerna inte blir för höga i hemmet som kan leda till mögel. För att mögel ska växa i hemmet krävs ett material där möglet kan få fäste samt ett fuktigt klimat. Upptäcker du att du har höga fuktnivåerna i rättan tid så kan något göras för att sänka nivåerna. Om det går så långt att mögel börjar växa kan en mögelsanering i hemmet i Uppsala istället bli aktuell.

Mögel ger risk för hälsoproblem

Misstänker du att ditt hus är drabbat av mögel kan det vara god tid att utföra en mögelutredning. Att vistas under lång i en byggnad med mögel kan ge hälsoproblem som huvudvärk, irritationer på huden och problem med slemhinnorna. Hur man reagerar på dålig inomhusmiljö är dock väldigt individuellt. Vissa kan få svåra allergiska besvär och andningssvårigheter, medan andra känner knappt av det. Däremot kan man i längden drabbas av allvarliga sjukdomar, därför är det viktigt att man utför en mögelutredning vid minsta misstanke och mögel.

Det finns olika metoder för att hålla fukten borta beroende på vilket utrymme som det gäller. Bland annat kan en avfuktare användas. Även när vi utför mögelsanering i Uppsala finns flera metoder. Fråga oss för mer information och hjälp med mögelsanering.

Viktigt att åtgärda mögel med mögelsanering

Om man har otur så kan ett fuktigt hem leda till att man får angrepp av mögel. Det kan exempelvis vara i ett utrymme som vinden, i anslutning till en krypgrund eller i en källare. Oavsett vilket utrymme som det gäller så är det viktigt att göra något åt ett mögelangrepp genom att ta hjälp med mögelsanering. Hör av dig till oss för att få mer information om vad vi kan hjälpa dig med samt för att boka in din mögelsanering i Uppsala. 

Läs mer om våra tjänster inom mögelsanering i Uppsala

Anlita en godkänd saneringsfirma för att slippa fortsatta problem
Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu