Varför får jag mögel i sommarstugan?

20 april, 2021

Vi befinner oss nu i april månad och sommaren ligger precis framför oss. Så här under våren är det många som åker ut och tittar till sina sommarstugor inför säsongen. Efter en lång vinter är det inte ovanligt att man upptäcker fukt och onormala dofter i stugan. Faktum är att sommarstugan är den typ av byggnad som löper störst risk att drabbas av mögel. Men varför är det egentligen så? Vi på Mögelsanering Uppsala reder ut svaret!

Mögelsanering Uppsala

Detta beror fukten på

Den största anledningen till att sommarstugor ofta får problem med mögel är för att sommarstugan ofta är en äldre typ av byggnad som är byggt på en så kallad torpargrund. Torpargrunden riskerar att dra åt sig fukt, vilket ökar förutsättningarna för mögel att uppstå och spridas. En annan anledning till varför sommarstugor ofta får problem med mögel är att dessa fastigheter oftast står orörda och kalla under hela vinterhalvåret. I samband med detta kan fuktigheten inuti stugan bli förhöjd vilket får negativa effekter på sådant som golv och väggar.

En annan möjlig anledning till att sommarstugan lättare får angrepp av kan vara att stugan inte håller riktigt tätt, till exempel att vinden inte är i det bästa skicket eller att regnvatten tränger sig in i taket. Detta bidra till att fukten leder till uppkomst av mögel.

Viktigt att kontrollera mögel

Vid minsta misstanke om mögel är det viktigt att man kontrollerar om så är fallet. Att leva i ett fuktigt hem kan nämligen leda till negativa konsekvenser för din hälsa. Några besvär man kan få av att vistas i mögel är bland annat huvudvärk, irritationer på huden och problem med slemhinnorna. Mögel kan också ge upphov till vissa typer av allergier. Därför är det viktigt att man utför en mögelutredning vid minsta misstanke och mögel. Vi på Mögelsanering Uppsala har flera års erfarenhet av att sanera mögel och hjälper till med allt från utredning och sanering till att säkerställa att problemen inte återkommer. Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med mögelsanering i Uppsala.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu