Vi hjälper dig i Uppsala med mögelsanering

15 oktober, 2021

Mögel och bakterier kan orsaka flera problem och bör därför tas hand om direkt. Om man inte åtgärdar möglet, kan det med tiden påverka både människor och det angripna materialet negativt. Vi har en lång erfarenhet av mögelsaneringar i Uppsala.

Vissa platser är mer benägna för mögel än andra

Som rubriken lyder, är vissa platser mer benägna för att utsättas av mögel än andra. På platser med hög luftfuktighet trivs oftast möglet att växa på. Detta kan exempelvis vara i anslutning till ett våtutrymme eller på vinden. För att få bort möglet bör man därför utföra en mögelsanering.

En mögelsanering i Uppsala kan gå till på olika sätt beroende på vilken metod man använder. Metoderna är olika bra beroende på vart möglet befinner sig samt hur omfattande det. Man kan exempelvis använda sig av torrsugning, isblästring och foggning. Dessa tre metoder går till på olika sätt. Torrsugning suger upp det angripna materialet och isblästring blästras det angripna materialet medan torrsugning suger upp det angripna materialet.

Mögelteknisk besiktning

Om du har bestämt dig för en mögelsanering men inte vet vart möglet befinner sig eller om du är osäker på om möglet finns på fler ställen, bör en mögelteknisk besiktning utföras. Detta gör man först för att kunna undersöka bostaden och se både vart möglet befinner sig och hur stor omfattningen är. Sedan kan en mögelsanering bli aktuell då man vet vad som gäller.

För mer information

Tveka inte på att kontakta oss om du vill veta mer eller behöver hjälp. Vi hjälper dig att utreda och upptäcka vart möglet befinner sig exakt, för att sedan kunna utföra en effektiv mögelsanering. Om inte en mögelsanering sker i tid kan man utsättas för hälsorisker och drabbas av stora renoveringskostnader.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu